FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hoteli Živogošće po 20 posto nominale

ZAGREB, 2. siječnja 2007. (Hina) - Hoteli Živogošće po 20 posto nominale
ZAGREB, 2. siječnja 2007. (Hina) - Hoteli Živogošće po 20 posto nominale

HINA - Financijski servis

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 55,19 posto dionica Hotela Živogošće, i to po početnoj cijeni 80 posto nižoj u odnosu na nominalnu vrijednost tih dionica.

Tako početna cijena za 167.092 dionice Hotela Živogošće u šestom pokušaju privatizacije tog hotelsko-ugostiteljskog poduzeća iznosi 12.364.808 kuna.

Rok za podnošenje ponuda je nešto duži od tri mjeseca i taj rok istječe 5. ožujka, u 14 sati.

Kako se navodi u natječaju HFP-a, u sklopu društva Hoteli Živogošće na Makarskoj rivijeri su dva hotela - hotel Nimfa u Živogošću (tri zvjezdice) i hotel Punta u Igranima (dvije zvjezdice) te auto-kamp.

Ukupan smještajni kapacitet društva je 462 sobe sa 1.086 kreveta i 500 kamping mjesta u auto-kampu, a krajem rujna prošle godine aktiva i obveze Hotela Živogošće iznosile su po 133,65 milijuna kuna, a gubitak iznad visine kapitala je iznosio 3,66 milijuna kuna.

Uz ponuđenu cijenu za dionice, od ponuditelja se, među ostalim, očekuje da podmire sve dospjele obveze Hotela Živogošće prema državnim vjerovnicima, kao i da preuzme obvezu odricanja od zahtjeva prema državi s osnova ratnih šteta.

Također, treba zadržati osnovnu djelatnost društva, preuzeti 97 zatečenih radnika na rok od najmanje godine dana od preuzimanja društva te u potpunosti preuzeti postojeći kolektivni ugovor.

Ponudama trebaju biti priloženi i uobičajeni program ulaganja u društvo, sukladan važećoj prostorno-urbanističkoj dokumentaciji (tehnička struktura ulaganja i dinamika izvršenja, iznos potrebnih financijskih sredstava, izvor financiranja i način ulaganja, uvođenje novih usluga, know-how, i sl.), kao i petogodišnji poslovni plan, zajedno s investicijskim planom za to razdoblje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙