FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za četiri člana Upravnog vijeća Hine 22 kandidata

ZAGREB, 2. siječnja 2007. (Hina) - Na javni poziv Vlade za imenovanje četiri člana Upravnog vijeća Hine pristigle su 22 prijave, doznaje se danas u Ministarstvu kulture koje će prikupljene prijave do kraja tjedna uputiti u Vladu.
ZAGREB, 2. siječnja 2007. (Hina) - Na javni poziv Vlade za imenovanje četiri člana Upravnog vijeća Hine pristigle su 22 prijave, doznaje se danas u Ministarstvu kulture koje će prikupljene prijave do kraja tjedna uputiti u Vladu.

"Na javni poziv javilo se 22 kandidata, no moguće je da još koja prijava stigne poštom, pa ćemo pričekati do sutra i potom sve uputiti Vladi koja će otvoriti kandidature", kazala je Hini glasnogovornica Ministarstva kulture Sunčana Glavak.

Rok za prijavu na javni poziv istekao je 27. prosinca. Na temelju tih prijava Vlada će Hrvatskom saboru predložiti imenovanje četiri člana Upravnog vijeća.

Javni poziv za imenovanjem Vlada je raspisala 12. prosinca, nakon što je Hrvatski sabor 1. prosinca razriješio četvero članova Upravnog vijeća Božu Skoku, Dijanu Katicu, Dražena Jovića i Ivana Rusana. Vlada je njihovo razrješenje zatražila jer su 12. listopada, bez petog člana Vijeća - predstavnika zaposlenika, na četverogodišnji mandat izabrali novu ravnateljicu Smiljanku Škugor Hrnčević. Time su, po ocjeni Vlade, eliminirali mogućnost da zaposlenici kažu svoje mišljenje o kandidatima za ravnatelja, a premijer Ivo Sander to je nazvao "demokratskim deficitom".

Istodobno je Vlada u listopadu predložila Hrvatskom saboru da za člana Upravnog vijeća Hine iz redova zaposlenih imenuje Vladimira Lulića.

Nova ravnateljica jučer je preuzela dužnost od dosadašnjeg ravnatelja Mirka Bolfeka.

Prema javnom pozivu Vlade, u Upravno vijeće Hine trebali bi se imenovati članovi iz reda medijskih, ekonomsko-financijskih, pravnih i informatičnih stručnjaka.

Za člana Upravnog vijeća ne može se imenovati državni dužnosnik, osoba koja obnaša neku dužnost u tijelima političke stranke, ni osoba koja je u radnom odnosu ili obavlja bilo koje druge poslove u konkurentskim tvrtkama zbog kojih bi moglo doći do sukoba interesa.

Mandat članova Upravnog vijeća je četiri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙