FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novu 2007. godinu na otvorenom dočekalo više od 30 tisuća Zagrepčana

ZAGREB, 30. prosinca 2006. (Hina) - Više od 30 tisuća Zagrepčana i njihovih gosta novu je 2007. godinu dočekalo na otvorenom, na Trgu bana Jelačića.
ZAGREB, 30. prosinca 2006. (Hina) - Više od 30 tisuća Zagrepčana i njihovih gosta novu je 2007. godinu dočekalo na otvorenom, na Trgu bana Jelačića.

Posljednje minute 2006. ispraćene su uz glazbu "Prljavog kazališta" i veličanstven vatromet s nebodera na središnjem gradskom trgu, s kojega je ispaljeno više od tisuću projektila, a s posebnim oduševljenjem dočekani su tzv. "trčeći rafali", po uzoru na one kakvi se ispaljuju u svjetskim metropolama.

Uz "Prljavce", Zagrepčane su u novogodišnjoj noći zabavljali i "Animatori", Renato Matessi i "Zvijezde", te Jura Stublić i "Film", a za kraj koncerta ostavljen je nastup grupe "Pips, Chips & Videoclips".

Sva događanja na Trgu mogla su se pratiti i na velikom videozidu, a na otvorenim štandovima, građani su se mogli okrijepiti kobasicama, hrenovkama, kuhanim vinom i pivom.

Dočeku na Trgu nazočile su i tisuće mladih iz cijele Europe, sudionika 29. europskog susreta mladih, kojemu je službeni doček Nove godine bio upravo na Trgu.

Doček na središnjem trgu koštao je nešto manje od pola milijuna kuna, gradski Ured za kulturu financirao ga je s 293 tisuće kuna, a ostale su troškove pokrili sponzori.

Proslavu je osiguravao velik broj policajaca i redara, koji su nadgledali prilaze središnjem trgu, a o građanima su skrbila i dvoja kola hitne medicinske pomoći te vatrogasci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙