ZAGREB, 26. siječnja (Hina) - Temeljen na tradiciji hrvatske kuhinje, drugi dio najavljene kuharske trilogije, knjiga "Hrvatski obiteljski objed", autora Drage Vukušića i Božice Mirić predstavljena je danas u Hrvatskom kulturnom
klubu.
ZAGREB, 26. siječnja (Hina) - Temeljen na tradiciji hrvatske
kuhinje, drugi dio najavljene kuharske trilogije, knjiga "Hrvatski
obiteljski objed", autora Drage Vukušića i Božice Mirić
predstavljena je danas u Hrvatskom kulturnom klubu. #L#
Autori predlažu jela za sva godišnja doba s jelovnicima i receptima
dostupnima svim socijalnim slojevima i koji će zadovoljiti svačiji
ukus. Težište je pritom na obiteljskom ručku.
Kako je rečeno tom prigodom, "Hrvatski obiteljski objed" nudi nešto
novo, praktično, korisno i potrebno svakoj domaćici, restoranu i
kuhinji.
Jela i odabir namirnica udovoljavaju načelima zdrave i pravilne
prehrane iako veliku pomoć pri nabavi i pripremi hrane može pružiti
prehrambena industrija sa svojim namirnicama, polugotovim i
gotovim jelima, istaknuo je prigodom predstavljanja knjige
ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Vladimir Maleković.
Kako su najavili autori, treći dio knjige "Hrvatski obiteljski
objed" na tržištu se očekuje tijekom ove godine, a time će u
strukturi jelovnika biti 365 jela, odnosno za svaki dan posebno
jelo.
Objavljeno je kako će se knjiga uskoro tiskati i na njemačkom
jeziku.
(Hina) splj db