KORČULA, 19. svibnja (Hina) - Korčulu su danas posjetili stručnjaci za vino iz Japana, koje vode istaknuti enolog Yuishi Sugata i predstavnik za gospodarstvo japanske vlade u Beču Werner Wiessbock.
KORČULA, 19. svibnja (Hina) - Korčulu su danas posjetili stručnjaci
za vino iz Japana, koje vode istaknuti enolog Yuishi Sugata i
predstavnik za gospodarstvo japanske vlade u Beču Werner
Wiessbock. #L#
Oni su nakon Hvara i Visa posjetili vinogorje pošipa i istoimenu
poljoprivredu zadrugu u Čari, na otoku Korčuli, gdje su se upoznali
s tehnologijom proizvodnje toga čuvenog vina. Direktor Zadruge
Luka Marelić, osim pošipa, ponudio je gostima na degustaciju i
rukatac iz prošlogodišnje berbe, a zatim su u hotelu Korčuli
nastavljeni razgovori s predstavnicima gospodarskih komora iz
Hrvatske i Japana.
Za goste iz Japana organiziran je obilazak korčulanskih kulturnih i
povijesnih znamenitosti. Od Luke Marelića doznaje se da će se u
Japan već u lipnju ove godine poslati prvi uzorci pošipa, a kako se
očekuje, to će se korčulansko bijelo - suho vino ove godine izvoziti
u Japan zajedno s crnim dinagačom iz Potomja na poluotoku
Pelješcu.
(Hina) nper mć