FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJENA KNJIGA "O PREHRANI" DONATELLE VERBANAC

ZAGREB, 3. listopada (Hina) - Odgovore na pitanja što, kada, zašto, pa čak i u čijem društvu jesti daje knjiga "O prehrani" Donatelle Verbanac, koja je danas predstavljena u Školskoj knjizi.
ZAGREB, 3. listopada (Hina) - Odgovore na pitanja što, kada, zašto, pa čak i u čijem društvu jesti daje knjiga "O prehrani" Donatelle Verbanac, koja je danas predstavljena u Školskoj knjizi.#L# Temelj je zdravlja zdrava prehrana, osnovna je poruka knjige s kojom je izdavač Školska knjiga nastojao na tržištu upotpuniti ponudu domaćim autorom koji obrađuje tu aktualnu problematiku, naglasio je predsjednik Uprave Školske knjige Dragomir Mađerić. Knjiga na nov i originalan način obrađuje temu prehrane, a zbog načina pisanja namijenjena je najširem krugu čitatelja, naglasila je urednica Gordana Krznarić-Vohalski. Osim što upoznaje s osnovama pravilne prehrane zdravog organizma, kao i dijetoterapije pri pojedinim bolestima, knjiga daje stručna objašnjenja o tome što se i zašto događa u našem organizmu unosom pojedine namirnice, a s obzirom na njezin sastav, rekla je recenzentica Irena Vedrina Dragojević. Knjiga "O prehrani" na 170 stranica, podijeljenih u 9 poglavlja, donosi 21 tabelarni prikaz, kao i niz grafičkih rješenja. Tako su po cjelinama obrađeni: abeceda prehrane, mediteranska kuhinja, kako zdravo mršavjeti, makrobiotika, o tome kako kuhati, namirnice pojedinačno, veza između hrane i emocija, načini prehrane za pojedine dobne skupine, kao i dijetoterapija pojedinih bolesti. Sama autorica, umjesto uvoda, daje osnovne naputke za zdravu prehranu: jesti raznovrsne namirnice i namirnice s malim količinama masti i kuhinjske soli, kruh od integralnog brašna, uravnoteženim unosom hrane održavati zdravu tjelesnu težinu, minimalizirati unos alkohola, šećer smanjiti na umjerene količine, dati prednost hrani obogaćenoj željezom i kalcijem. Donatella Verbanac (1961.) diplomirala je medicinsku biokemiju na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i magistrirala te doktorirala. Autorica je više znanstvenih radova, a trenutačno radi u Plivi. (Hina) kt mc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙