KOPRIVNICA/ZAGREB, 6. rujna (Hina) - Podravkinim poslovnim jedinicama Podravka jela, Lino, Dolcela i Kvik početkom idućeg tjedna bit će dodijeljen certifikat upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000 od strane certifikacijske kuće Det
Norske Veritas, objavili su iz Podravke.
KOPRIVNICA/ZAGREB, 6. rujna (Hina) - Podravkinim poslovnim
jedinicama Podravka jela, Lino, Dolcela i Kvik početkom idućeg
tjedna bit će dodijeljen certifikat upravljanja kvalitetom ISO
9001:2000 od strane certifikacijske kuće Det Norske Veritas,
objavili su iz Podravke.#L#
Certifikatom su dosad bili obuhvaćeni poslovni procesi koji se
odnose na razvoj, proizvodnju, prodaju i distribuciju proizvoda iz
palete dodataka jelima - robne marke Vegeta, a sada je sustav
upravljanja kvalitetom proširen i na druge poslovne procese i
proizvode Podravkinih marki Podravka jela (juhe, polugotova jela,
specijalni dodaci) i Lino, Dolcela, Kvik (dječja hrana, praškaste
slastice i snack proizvoda).
Jedna od najznačajnijih aktivnosti koja je prethodila tom
certifikacijskom ciklusu, kazali su u Podravki, je implementacija
Q-Pulse software-a, namijenjenog on-line upravljanju
dokumentacijom sustava. Na taj je način skraćeno vrijeme
distribucije dokumenata korisnicima, smanjena je količina papira,
a olakšana je i povećana dostupnost i pregled samih dokumenata te je
omogućeno praćenje kupaca i dobavljača. Na taj je način Podravkin
sustav upravljanja kvalitetom prešao na "poslovanje bez papira".
Model sustava upravljanja kvalitetom primijenit će se i na ostale
poslovne procese prehrambene djelatnosti Podravke, a ove godine
još će se proširiti na proizvodne programe Voća i Povrća te Pića,
čija se certifikacija planira do sredine listopada.
(Hina) tp db