ZAGREB, 15. srpnja (Hina) - Prvi broj stručnog gastronomskog časopisa "Kuhar" predstavljen je danas u Zagrebu, a po riječima glavnog urednika Vilijama Cveka, cilj časopisa je promoviranje hrvatske kuharske struke te bogatog hrvatskog
kulinarskog nasljeđa.
ZAGREB, 15. srpnja (Hina) - Prvi broj stručnog gastronomskog
časopisa "Kuhar" predstavljen je danas u Zagrebu, a po riječima
glavnog urednika Vilijama Cveka, cilj časopisa je promoviranje
hrvatske kuharske struke te bogatog hrvatskog kulinarskog
nasljeđa.#L#
Časopis "Kuhar", kojeg izdaje varaždinska nakladnička kuća Vall
042, izlazit će kao dvomjesečnik, a uz kuhare urednike svoje će
tekstove ponuditi i drugi stručnjaci s područja gastronomije,
ugostiteljstva i turizma.
Na današnjem predstavljanju Cvek je kazao da im je želja
promovirati hrvatsku gastronomiju i zdravu prehranu te kuhare kao
istinske kreatore vrhunskih gastronomskih doživljaja. Uz to, Cvek
je naglasio da će se u časopisu promovirati i najnoviji trendovi iz
svjetske gastronomije.
Podsjetio je i na međunarodno natjecanje u kuhanju Gastrolov koji
se zadnjih 5 godina održava u Varaždinu, a u sklopu kojeg je i začeta
ideja o izdavanju tog stručnog časopisa.
Prvi broj časopisa tiskan je u 10.000 primjeraka, a može se nabaviti
na kioscima.
(Hina) tam db