FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U MIKROVALNOJ PEĆNICI BROKULE GUBE 85 POSTO ANTIOKSIDANSA

ZAGREB/MADRID, 19. listopada (Hina) - U mikrovalnoj pećnici brokule izgube oko 85 posto antioksidansa, dok brokule kuhane na pari zadržavaju većinu tih tvari korisnih u borbi protiv raka.
ZAGREB/MADRID, 19. listopada (Hina) - U mikrovalnoj pećnici brokule izgube oko 85 posto antioksidansa, dok brokule kuhane na pari zadržavaju većinu tih tvari korisnih u borbi protiv raka.#L# Antioksidansi štite organizam jer mogu deaktivirati štetne tvari, poput slobodnih radikala koji imaju štetne posljedice na nasljeđe i tako mogu potaknuti razvoj zloćudnih bolesti. Antioksidansa ima u mnogim vrstama povrća. U normalnim okolnostima dnevna prehrana sadržava dovoljne količine antioksidansa, a njihova koncentracija u hrani ovisi o načinu pripreme. Najštetnija je priprema u mikrovalnoj pećnici jer tako brokula u prosjeku izgubi 85 posto najvažnijih antioksidansa, dokazala je Christina Garcia Viguera sa španjolskog Sveučilišta Espinado u Murciji, a rezultati su objavljeni u stručnom časopisu Journal of the Science of Food and Agriculture. Povrće se može pripremati i na pari, pri čemu je gubitak najmanji i iznosi samo šest posto. Gubitak zdravih sastojaka povrća može uzrokovati i blanširanje povrća prije zamrzavanja, pokazala je studija. (Hina) kt dgk

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙