LONDON, 27. kolovoza (Hina/Reuters) - Dobra vijest za sve ljubitelje crne čokolade - ne samo da godi ustima, nego je dobra i za srce!
LONDON, 27. kolovoza (Hina/Reuters) - Dobra vijest za sve
ljubitelje crne čokolade - ne samo da godi ustima, nego je dobra i za
srce!#L#
Skupina talijanskih i britanskih znanstvenika otkrila je da crna
čokolada povećava razine antioksidansa u krvi, što pomaže u
sprečavanju srčane bolesti.
Stručnjaci su u časopisu "Nature" objavili da je razina
antioksidansa u krvi porasla za 20 posto nakon uzimanja 100 grama
crne čokolade, u usporedbi s konzumacijom jednake količine
mliječne čokolade.
"Naše istraživanje upućuje da mlijeko sprječava apsorpciju
antioksidansa iz čokolade...pa može poništiti pozitivne učinke
koji nastaju konzumacijom umjerenih količina crne čokolade", kažu
znanstvenici.
No, pružaju tračak utjehe onima kojima je draža mliječna čokolada.
Kako bi, naime, unijeli količinu antioksidansa jednaku onoj iz crne
čokolade, moraju pojesti dvostruko više mliječne.
(Hina) bcav bcav