TREVISO/PULA, 23. srpnja (Hina) - Talijanski časopis za kulinarstvo "Papageno" u novom je broju objavio dva opširna teksta s ilustracijama u boji o dalmatinskoj kuhinji hrvatskoga književnika Veljka Barbierija, te uzgoju ovaca i
tajnama pripremanja janjetine pod pekom talijanskog novinara Livia Missioa.
TREVISO/PULA, 23. srpnja (Hina) - Talijanski časopis za
kulinarstvo "Papageno" u novom je broju objavio dva opširna teksta
s ilustracijama u boji o dalmatinskoj kuhinji hrvatskoga
književnika Veljka Barbierija, te uzgoju ovaca i tajnama
pripremanja janjetine pod pekom talijanskog novinara Livia
Missioa. #L#
Osim Barbierija od hrvatskih autora tekst o jelu od zakonom
zabranjenih prstaca piše novinar "Večernjeg lista" Armando
Černjul.
Treba napomenuti da je Barbierijev tekst o dalmatinskoj kuhinji
najopširniji, na čak 13 stranica, te ilustriran s 11 fotografija u
boji.
Budući da se "Papageno" tiska na talijanskom i njemačkom jeziku, to
je dodatna promidžba hrvatskog turizma i ugostiteljstva u
inozemstvu.
U časopisu su također objavljeni brojni prilozi o jelima i vinima iz
Italije, Austrije i Slovenije.
(Hina) dspo md