WASHINGTON, 14. svibnja (Hina) - Hrvatska se u utorak u Washingtonu predstavila kao zemlja dobre hrane i vina koju američki National Geographic može preporučiti kao jednu od europskih destinacija koju vrijedi posjetiti.
WASHINGTON, 14. svibnja (Hina) - Hrvatska se u utorak u Washingtonu
predstavila kao zemlja dobre hrane i vina koju američki National
Geographic može preporučiti kao jednu od europskih destinacija
koju vrijedi posjetiti.#L#
Poznate europske destinacije poput Italije, Španjolske,
Luxembourga i Hrvatske predstavljene su u utorak u stožeru National
Geographica u Washingtonu na predavanju i degustaciji hrane i pića
koja je uslijedila.
Rudy Maxa, novinar National Public Radia, te kuhar i vlasnik
washingtonskog restorana SushiKo, Daisuke Utagawa, bili su
domaćini tog gurmanskog putovanja po Europi.
National Geographic Trevelers Magazine u broju od
studenog/prosinca 2002. nudi kulinarska iskustva sa Sredozemlja
prikupljena tijekom putovanja Maxe i Utigawe.
Zajedničkim naporom hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu i Ureda
Hrvatske turističke zajednice u New Yorku Hrvatska je za nekoliko
stotina posjetitelja pokazala svoje poznate turističke
destinacije Dubrovnik i Zagreb, kao i dostignuća svoje
mediteranske i kontinentalne kuhinje za koje se stajalo u redu.
Hrvatski veleposlanik u SAD-u Ivan Grdešić, koji je nazočio
događaju, kazao je kako je zahvalan National Geographicu koji
stalno upoznaje svoje čitatelje s nizom bogatih kultura i životom
diljem svijeta.
Ovo je veliki kompliment Hrvatskoj kao destinaciji i sjajna prigoda
da naša zemlja predstavi dio svoje turističke i gastronomske
ponude, kazala je Nena Komarica, predstavnica Hrvatske turističke
zajednice u New Yorku.
(Hina) sl maš