ZAGREB, 31. ožujka (Hina) - Britanski su stručnjaci pronašli dva nova čimbenika rizika kod alergije na kikiriki i druge arašide koja je glavni uzročnik smrti od alergije na hranu u Velikoj Britaniji, a i u Francuskoj raste broj
alergičnih osoba, objavljeno je u New England Journal of Medicine.
ZAGREB, 31. ožujka (Hina) - Britanski su stručnjaci pronašli dva
nova čimbenika rizika kod alergije na kikiriki i druge arašide koja
je glavni uzročnik smrti od alergije na hranu u Velikoj Britaniji, a
i u Francuskoj raste broj alergičnih osoba, objavljeno je u New
England Journal of Medicine.#L#
Francuski su alergolozi podigli uzbunu zbog sve većeg broja
slučajeva alergije. Očito je posrijedi sveprisutnost arašida i
njihovih proizvoda u hrani i okolišu, na što upućuju i rezultati
britanskoga istraživanja u bolnici sv. Marije u Londonu.
Voditelji istraživanja misle da razvoju alergija pogoduje primjena
krema s kikirikijevim uljem u prve dvije godine života, ali i
potrošnja sojina mlijeka - koje posebno vole roditelji
vegetarijanci.
To je razlog više da se pažljivo čitaju deklaracije pri kupovini
hrane i kozmetike, upozoravaju stručnjaci.
(Hina) vrad kgab