FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI ČIMBENICI RIZIKA KOD ALERGIJE NA ARAŠIDE

ZAGREB, 31. ožujka (Hina) - Britanski su stručnjaci pronašli dva nova čimbenika rizika kod alergije na kikiriki i druge arašide koja je glavni uzročnik smrti od alergije na hranu u Velikoj Britaniji, a i u Francuskoj raste broj alergičnih osoba, objavljeno je u New England Journal of Medicine.
ZAGREB, 31. ožujka (Hina) - Britanski su stručnjaci pronašli dva nova čimbenika rizika kod alergije na kikiriki i druge arašide koja je glavni uzročnik smrti od alergije na hranu u Velikoj Britaniji, a i u Francuskoj raste broj alergičnih osoba, objavljeno je u New England Journal of Medicine.#L# Francuski su alergolozi podigli uzbunu zbog sve većeg broja slučajeva alergije. Očito je posrijedi sveprisutnost arašida i njihovih proizvoda u hrani i okolišu, na što upućuju i rezultati britanskoga istraživanja u bolnici sv. Marije u Londonu. Voditelji istraživanja misle da razvoju alergija pogoduje primjena krema s kikirikijevim uljem u prve dvije godine života, ali i potrošnja sojina mlijeka - koje posebno vole roditelji vegetarijanci. To je razlog više da se pažljivo čitaju deklaracije pri kupovini hrane i kozmetike, upozoravaju stručnjaci. (Hina) vrad kgab

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙