FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kod Falluje ubijen pripadnik Iračke nacionalne garde

FALUJJA, 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Pripadnik Iračkenacionalne garde pronađen je u petak mrtav nedaleko od Falluje, a naprsima mu je bila prikvačena poruka kojom se ostale upozorava da ćezavršiti kao i on ukoliko nastave raditi s američkim snagama.
FALUJJA, 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Pripadnik Iračke nacionalne garde pronađen je u petak mrtav nedaleko od Falluje, a na prsima mu je bila prikvačena poruka kojom se ostale upozorava da će završiti kao i on ukoliko nastave raditi s američkim snagama.

Tijelo je izbačeno na glavnu prometnicu sjeveroistočno od Falluje, sunitskog grada na koji su američke snage u studenom pokrenule opsežnu ofenzivu s ciljem protjerivanja gerilaca.

Tijekom posljednjih mjeseci, brojna tijela ubijenih pripadnika Iračke nacionalne garde bila su pronađena na raznim područjima Iraka. Uvijek su na njima bile prikvačene poruke upozorenja.

Američke snage sigurnosti i dalje vode borbe u Falluji iako vojni dužnosnici tvrde da je prošlomjesečna ofenziva bila uspješna, i nad gradom je ponovo preuzeta kontrola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙