FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Indoneziji vjerojatno više od 100.000 mrtvih

DŽAKARTA, 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters/dpa) - Snažan potres itsunami u indonezijskoj pokrajini Aceh vjerojatno su usmrtili više od100.000 ljudi, izjavio je u petak indonezijski ministar zdravstva.
DŽAKARTA, 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters/dpa) - Snažan potres i tsunami u indonezijskoj pokrajini Aceh vjerojatno su usmrtili više od 100.000 ljudi, izjavio je u petak indonezijski ministar zdravstva.

"Broj mrtvih mogao bi biti veći od 100.000", rekao je ministar Siti Fadilah Supari.

Prema dosadašnjim službenim podacima, u Indoneziji je poginulo 79.940 ljudi.

Tisućama preživjelih u toj pokrajini prijeti glad i bolesti, a humanitarna pomoć sporo pristiže. Televizijske postaje prikazale su kako se pomoć gomila na zračnoj luci u Banda Acehu i u skladištima u Medanu, glavnom gradu susjedne pokrajine Sjeverne Sumatre, no zbog slabe koordinacije između vlade, vojske i humanitarnih radnika te slabih prometnih veza i pomanjkanja goriva još ne stiže do onih kojima je napotrebnija.

"Jednostavno ne znamo kako doći do hrane", rekla je Farida Nurlif, majka troje djece. "Nitko nam to nije rekao", rekla je. "Čuli smo da su neki ministri posjetili ovo područje, no ja i moje troje djece nemamo hrane već tri dana", rekla je. "Mi gladujemo", rekla je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙