FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSUTI: prikupljena sredstva za rješavanje potreba jedne osobe s invaliditetom

ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Zahvaljujući inicijativi tvrtkeBionature Medical i materijalnoj potpori tvrtke Anamarija Company, usklopu dobrotvorne akcije "Hvala ti, moj dobri anđele 2" prikupljenasu sredstva za rješavanje potreba osobe s invaliditetom Suzane Puljko,izvijestio je danas Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI).
ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Zahvaljujući inicijativi tvrtke Bionature Medical i materijalnoj potpori tvrtke Anamarija Company, u sklopu dobrotvorne akcije "Hvala ti, moj dobri anđele 2" prikupljena su sredstva za rješavanje potreba osobe s invaliditetom Suzane Puljko, izvijestio je danas Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI).

Suzana Puljko iz Koprivničkog Ivanca obratila se HSUTI-u s potrebom za elektromotornim kolicima. Ona ima 34 godine, oboljela je od cerebralne paralize i od rođenja je nepokretna, kaže se u priopćenju HSUTI-a.

HSUTI ujedno upozorava na visoke cijene ortopedskih pomagala koja nisu na popisu HZZO-a, a koja se odnose na specifične probleme osoba s invaliditetom ili probleme pristupačnosti (dizalice, stajalice i druga specijalna pomagala, rampe, platforme, dizala i drugo).

Invalidska kolica, koja služe za kretanje po ravnom terenu, smatraju se ortopedskim pomagalom, a pomagala koja u najtežim slučajevima omogućuju kretanje po neravnom terenu nisu u toj kategoriji.

U Hrvatskoj ta pomagala nisu oslobođena plaćanja PDV-a i bitno opterećuju korisnike koji ih moraju kupovati sami ili uz pomoć građana u dobrotvornim akcijama, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙