FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajina: Vrhovni sud odbio tri od četiri žalbe Janukoviča

ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Ukrajinski Vrhovni sud odbacio jeu četvrtak još dvije žalbe premijera Viktora Janukoviča, poraženog napredsjedničkim izborima u nedjelju, koje su se odnosile na izbornenepravilnosti, javile su svjetske novinske agencije.
ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Ukrajinski Vrhovni sud odbacio je u četvrtak još dvije žalbe premijera Viktora Janukoviča, poraženog na predsjedničkim izborima u nedjelju, koje su se odnosile na izborne nepravilnosti, javile su svjetske novinske agencije.

Sud je odbio razmotriti žalbe u kojima se navodi da Središnje izborno povjerenstvo nije provelo izborni zakon. U žalbama se ta tvrdnja argumentira time da je povjerenstvo odbilo javno objaviti potankosti novih izbornih pravila i da nije osiguralo glasovanje birača invalida koji ne mogu napustiti svoje domove, javio je dpa.

Janukovič je podnio ukupno četiri žalbe Vrhovnom sudu u utorak navečer, od kojih je jedna odbijena još u srijedu.

Glasnogovornica službe za odnose s javnošću Vrhovnog suda Liana Šljapošnjikova izjavila je za ukrajinski Interfax da je sutkinja Valentina Barsukova odbila razmotriti dvije žalbe jer one nisu bile podnesene u roku.

Ona je također rekla, kako prenosi France Presse, da treća žalba nije bila valjana.

Preostala je posljednja žalba koju će sud razmotriti u četvrtak.

Središnje izborno povjerenstvo ne može objaviti definitivne rezultate izbora dok sud ne donese svoju odluku o svim žalbama.

Presjedničke izbore u Ukrajini na kojima je pobijedio pro-zapadni Viktor Juščenko strani su promatrači proglasili "slobodnima i pravednima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙