FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janukovič uložio žalbu izbornom povjerenstvu i Vrhovnom sudu

KIJEV, 29. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinski premijer ViktorJanukovič uložio je žalbu izbornom povjerenstvu i Vrhovnom sudu zbognepravilnosti tijekom ponovljenog drugog kruga predsjedničkih izbora,izjavili su dužnosnici u srijedu.
KIJEV, 29. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinski premijer Viktor Janukovič uložio je žalbu izbornom povjerenstvu i Vrhovnom sudu zbog nepravilnosti tijekom ponovljenog drugog kruga predsjedničkih izbora, izjavili su dužnosnici u srijedu.

Janukovič je rekao da će osporiti rezultate izbora održanih u nedjelju na kojima je pobijedio njegov protivnik Viktor Juščenko. Također je izjavio da nikad neće priznati Juščenkovu pobjedu.

Glasnogovornica Središnjeg izbornog povjerenstva izjavila je da je primila pritužbu u utorak kasno navečer. U žalbi su pobrojana kršenja izbornog zakona u svih 225 izbornih jedinica u Ukrajini.

Janukovičevi savjetnici također su uložili žalbu Vrhovnom sudu, rekla je glasnogovornica i dodala da je sud započeo s razmatranjem žalbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙