FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska druga na popisu najvećih investitora u BiH

SARAJEVO,29. prosinca 2004.(Hina) - Hrvatska je druga na popisu zemaljakoje su tijekom prvih devet mjeseci ove godine najviše investirale uBosni i Hercegovini, objavila je u srijedu Centralna banka BiH.
SARAJEVO,29. prosinca 2004.(Hina) - Hrvatska je druga na popisu zemalja koje su tijekom prvih devet mjeseci ove godine najviše investirale u Bosni i Hercegovini, objavila je u srijedu Centralna banka BiH.

Izravna strana ulaganja u BiH u razdoblju od siječnja do listopada ove godine dosegnula su iznos od 532 milijuna konvertibilnih maraka (KM), oko 265 milijuna eura, dok su ukupna ulaganja iz inozemstva iznosila 943 milijuna KM, navodi se u priopćenju.

Najviše novaca uloženo je iz Austrije - izravne investicije iznosile su 269 milijuna KM a neizravne 562 milijuna.

Hrvatska je u BiH uložila ukupno 140 milijuna KM (70 milijuna eura) od čega su 79 milijuna bila izravna ulaganja.

Na trećem mjestu među investitorima je Slovenija s ukupnih 68 milijuna ulaganja odnosno 34 milijuna izravnih investicija.

Guverner Centralne banke BiH Peter Nicholl ocijenio je ove podatke ohrabrujućima istaknuvši da oni pokazuju da je zadržan tempo ulaganja postignut tijekom 2003. godine.

Prošla je godina bila rekordna po visini ulaganja u BiH a konačni podaci za 2004. godinu vjerojatno će biti još bolji kada se zbroji velika investicija realizirana kroz prodaju Željezare Zenica britansko-indijskoj tvrtki LNM.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙