FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt Instituta za informatičke inovacije

SVI KRIŽ ZAČRETJE, , 28. prosinca 2004. (Hina) - Projekt Instituta zainformatičke inovacije predstavljen je na konferenciji za novinareodržanoj danas u dvorcu Sveti Križ Začretje, gdje će biti i sjedišteInstituta.
SVI KRIŽ ZAČRETJE, , 28. prosinca 2004. (Hina) - Projekt Instituta za informatičke inovacije predstavljen je na konferenciji za novinare održanoj danas u dvorcu Sveti Križ Začretje, gdje će biti i sjedište Instituta.

Riječ je o projektu u kojega je dr. Janko Mršić-Floegel, vlasnik dvorca i trenutačno direktor primijenjene tehnologije u londonskom BBC-u dosad uložio gotovo milijun eura.

Kako je najavio dr. Mršić-Floegel Institut za informatičke inovacije trebao bi poboljšati korištenje informatičkih tehnologija u Hrvatskoj, te pridonijeti povezivanju znanstvenih institucija s industrijom.

Projekt tog Instituta podržat će i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ), jer je kompatibilan s vizijom Vlade i Ministarstva, istaknuo je ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Zato će, najavio je Primorac, MZOŠ u Institut uložiti oko 3,5 milijuna kuna u razdoblju od dvije godine. Ministar znanosti očekuje da će se Institut samofinancirati već nakon tri godine djelovanja.

Objasnio je da je riječ o o partnerskom projektu koji će, vjeruje Primorac, državnom sektoru donijeti dobit od oko 34 posto, a ostatak dobiti pripast će međunarodnom i domaćem privatnom sektoru.

S konferencije za novinare Primorac je poručio hrvatskim znanstvenicima koji žive i rade u inozemstvu, da se ugledaju na primjer dr. Mršića-Floegela, koji je istaknuo je, pokazao da se u Hrvatskoj mogu ostvariti vrhunski znanstveni projekti. Osim toga, Primorac smatra da nas dr. Mršić-Floegel može puno naučitii o zaštiti intelektualnih prava, o čemu se u Hrvatskoj premalo zna.

Kako je pak najavio dr. Janko Mršić-Floegel, Institut bi trebao početi raditi već nakon prvoga tromjesečja iduće godine i u njemu bi se trebalo zaposliti 50 mladih stručnjaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙