FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najvažniji događaji u 2004. - unutarnja politika (1)

ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - Donosimo pregled najvažnijihdogađaja iz unutarnje politike u Hrvatskoj u 2004.
ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja iz unutarnje politike u Hrvatskoj u 2004.

Prvio dio:

-- SIJEČANJ --

4.1. ZAGREB - Stupila na snagu zabrana rada nedjeljom u trgovinama većim od 200 četvornih metara, ostale mogu raditi po rasporedu koji su utvrdile gradske i općinske vlasti.

4.1. VRBNIK - Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić prvi put kao kardinal predvodio svečano euharistijsko slavlje u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u rodnom Vrbniku.

5.1. ZAGREB - Vlada premijera Ive Sanadera ukinula radnu obvezu liječnicima i pozvala Hrvatski liječnički sindikat na socijalni dijalog. Radnu je obvezu, nakon štrajka liječnika, u veljači prošle godine uvela prethodna Vlada.

-- VELJAČA --

12. 2. ZAGREB - Hrvatska Vlada osnovala stručno povjerenstvo koje će pružati pomoć hrvatskim braniteljima pred tijelima Međunarodnog kaznenog suda u Haagu.

24. 2. ZAGREB - Britanski magazin Finance Central Europe proglasio je Podravku najboljom prehrambenom kompanijom u jugoistočnoj Europi u 2003.

-- OŽUJAK --

8.3. ZAGREB - Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt potvrdila je primitak zapečaćene haške optužnice protiv generala Ivana Čermaka i Mladena Markača te izmijenjene optužnice protiv generala Ante Gotovine.

12.3. OSIJEK - Hrvatska Vlada utvrdila popis od 15 dopuštenih genetski modificiranih organizama (GMO) koji se smiju nalaziti u proizvodima na hrvatskom tržištu, a riječ je o GMO koji su dopušteni i u EU-.

21.3. ZAGREB - Godišnje po stanovniku Hrvatska ima 28.000 prostornih metara voda, od čega podzemnih 1280 prostornih metara, i po tom je bogatstvu peta zemlja u Europi i 42. u svijetu, objavljeno je u povodu Svjetskog dana voda 22. ožujka.

-- TRAVANJ --

13.4. ZAGREB - Samostalni sindikat ugostiteljstva i turizma Hrvatske (SSUTH) prvi je hrvatski i europski sindikat, i među rijetkima u svijetu, koji je za unapređenje svoga poslovanja u skladu s međunarodno priznatim standardima kvalitete dobio Certifikat ISO 9001:2000.

28.4. ZAGREB - Ustavni sud ukinuo Izmjene i dopune Zakona o trgovini iz listopada prošle godine kojima je bio zabranjen rad trgovina nedjeljom.

-- SVIBANJ --

4.5. ZAGREB - Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo imovinske kartice saborskih dužnosnika.

27.5. ZAGREB - Vlada premijera Ive Sanadera ustvrdila da je naslijedila nesređeno stanje u državnim financijama, jer lanjski proračunski deficit umjesto 4,5, iznosi čak 6,7 posto BDP-a. Ukupni deficit dosegnuo je 12,8 milijardi kuna.

-- LIPANJ --

3. 6. ZAGREB - Hrvatski sabor je većinom glasova odgodio primjenu ekološko-ribolovne zone na članice EU do sklapanja sporazuma s EU o partnerstvu u ribarstvu, na prijedlog hrvatske Vlade.

6.6. ZAGREB - U pokusni rad puštena trafostanica Žerjavinec, nedaleko od Zagreba, a istodobno je na visoki napon priključena i trafostanica Ernestinovo kraj Osijeka, čime je ponovno nakon 13 godina uspostavljen 400 kilovoltni prijenos HEP-a.

30.6. DUGOPOLJE - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader svečano otvorio novih 108 dovršenih kilometara autoceste Split-Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙