FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Posada ISS-a pretovarila veći dio tereta s Progressa

MOSKVA, 27. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Članovi posade Međunarodnesvemirske postaje (ISS), Rus i Amerikanac, u ponedjeljak supretovarili veći dio robe s teretnog broda Progress M-51, te su sedokopali i najukusnije hrane koja se obično stavlja na dnoteretnjaka.
MOSKVA, 27. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Članovi posade Međunarodne svemirske postaje (ISS), Rus i Amerikanac, u ponedjeljak su pretovarili veći dio robe s teretnog broda Progress M-51, te su se dokopali i najukusnije hrane koja se obično stavlja na dno teretnjaka.

"Najukusnija hrana se obično sprema na dno broda kako bi se oni potrudili doći do nje", rekao je predstavnik američke svemirske agencije NASA-e u kontrolnom centru misije u Moskvi Sergej Kuzanov.

Kozmonaut Salizan Šaripov i astronaut Leroy Chiao preuzeli su nekoliko stotina kilograma goriva, hrane i ostalih potrepština koja im je poslana sa Zemlje u teretnom brodu Progress M-51.

Astronautima su osim vode i dehidriranih namirnica poslani i božićni pokloni članova njihovih obitelji, koji su se nalazili pri vrhu teretnog broda.

Teretni brod Progress M-51 pristao je uz Svemirsku postaju u subotu kasno navečer s više od dvije tone goriva, kisika, vode i dehidriranih namirnica koje bi astronautima trebale biti dovoljne za predstojećih 112 dana.

Posada Svemirske postaje na Zemlju bi se trebala vratiti u travnju, nakon šestomjesečnog boravka u orbiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙