FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Astronauti na međunarodnoj svemirskoj postaji dobili hranu

WASHINGTON, 26. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ruski opskrbnisvemirski brod bez posade spojio se u u nedjelju rano ujutro sMeđunarodnom svemirskom postajom (ISS) i astronautima dopremio hranu,vodu i božićne darove.
WASHINGTON, 26. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ruski opskrbni svemirski brod bez posade spojio se u u nedjelju rano ujutro s Međunarodnom svemirskom postajom (ISS) i astronautima dopremio hranu, vodu i božićne darove.

Progress M-51 spojio se s ISS-om u 00,58 po srednjoeuropskom vremenu, a donio je dvije i pol tone potrepština za Amerikanca Leroya Chiaoa i Rusa Salizana Šaripova. Osim hrane i vode, astronauti su dobili i pisma, video-snimke i fotografije od svojih obitelji.

Opskrbni je brod završio "precizno dvodnevno božićno hodočašće Na ISS", rekao je komentator televizije američke svemirske agencije (NASA TV) koja je uživo prenosila rusku snimku spajanja.

Predviđeno je da Chiao i Šaripov uđu u Progress u nedjelju u 19,00 sati.

Njih su dvojica u ISS-u od listopada, a prije dva tjedna poručeno im je da smanje dnevni unos kalorija za deset posto jer su imali hrane za još samo mjesec dana uravnotežene prehrane.

Ruski su dužnosnici optužili prethodnu posadu za prežderavanje tijekom šestomjesečne misije: iza njih ostao je manjak mesa i mlijeka, a višak sokova i slatkiša.

NASA je priopćila da je astronautima poslano hrane za 112 dana te darovi za blagdane.

Među darovima su printeri, CD-ovi, oprema za vježbanje te odjeća, objavila je NASA TV.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙