FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka očekuje veliki porast broja gostiju iz Kine

BERLIN, 27. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Njemačka očekuje znatan porastbroja posjeta iz Kine u sljedećih pet godina nakon osjetnog skoka ubroju posjetitelja iz te zemlje od čak 50,8 posto u prvih devetmjeseci u odnosu na isto razdoblje prošle godine, najavila je urazgovoru za Berliner Zeitung čelnica Njemačkog turističkog centraPetra Hedorfer.
BERLIN, 27. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Njemačka očekuje znatan porast broja posjeta iz Kine u sljedećih pet godina nakon osjetnog skoka u broju posjetitelja iz te zemlje od čak 50,8 posto u prvih devet mjeseci u odnosu na isto razdoblje prošle godine, najavila je u razgovoru za Berliner Zeitung čelnica Njemačkog turističkog centra Petra Hedorfer.

"Očekujemo veliki porast broja gostiju posebno iz Kine, do čak milijun noćenja godišnje u razdoblju do 2009.", kazala je Hedorfer.

Kineska vlada odobrila je Njemačku kao destinaciju za skupine kineskih turista u srpnju 2002.

Njemačka očekuje da će u 2004. zabilježiti rekordnih 45 milijuna stranih turističkih noćenja. Značajan porast broja posjetitelja zabilježen je i iz skupine istočnoeuropskih zemalja pa njemački dužnosnici zaključuju da širenje Europske unije na istok već polučuje pozitivan efekt u turizmu.

Tako je broj turista iz susjedne Poljske porastao 11 posto u prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, dok je broj posjetitelja iz Mađarske na godišnjoj razini porastao za 5,1 posto.

Raste i broj gostiju iz SAD-a, i to usprkos napetosti u političkim odnosima i slabosti dolara, pa je broj noćenja porastao 17,3 posto na 3,4 milijuna u razdoblju između siječnja i rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙