FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: u oluji sama za Božić

ZAGREB, 25. prosinca 2004. (Hina) - Među onima kojima je za Badnjuvečer i Božićno jutro trebalo dosta sreće i dobrih želja je ibritanska jedriličarka Ellen McArhur, koju je zahvatila velika oluja upokušaju da sama obori brzinski rekord u jedrenju oko svijeta.
ZAGREB, 25. prosinca 2004. (Hina) - Među onima kojima je za Badnju večer i Božićno jutro trebalo dosta sreće i dobrih želja je i britanska jedriličarka Ellen McArhur, koju je zahvatila velika oluja u pokušaju da sama obori brzinski rekord u jedrenju oko svijeta.

McArthur (26) na 23 metra dugačkim i 5.9 milijuna eura vrijednim trimaranom B&O želi oboriti rekord Francuza Francisa Joyona, koji je svijet oplovio za 72 dana i 23 sata. Za Božić se našla na najneugodnijoj poziciji, između Indijskog i Južnog oceana, u središtu oluje sa vjetrom jačine preko 120 km/h i desetmetarskim valovima, zbog čega se nekoliko puta morala zaustavljati i ponovno kretati. Prema meteorološkoj prognozi oluja će trajati još barem tri dana, a MacArthur je od 24. prosinca u podne do Božića u podne, unatoč teškim uvjetima, prešla oko 480 milja.

Hrabra Škotlanđanka jedri na moru neprekidno već 26. dan, prešla je Atlantik i većio dio Indijskoga oceana, no čeka je još oko 15.000 nautičkih milja Pacifičkog oceana i ponovno Atlantika.

Za rekord McArthur mora doći do linije između engleskog rta Lizard i francuskog otoka Quessant do sedam sati ujutro 9. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙