FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 18. prosinca 2004.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21sat:
ZAGREB, 18. prosinca 2004.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

VAL D'ISERE/ZAGREB

Utrka spusta skijašica za Svjetski kup u francuskom Val d'Isereu, na kojoj je trebala nastupiti i Janica Kostelić, otkazana je zbog lošeg vremena. Snijeg neprestano pada već gotovo dva dana u Val d'Isereu, pa je organizatorima bilo nemoguće pripremiti stazu Oreiller-Killy, na čijem je startu danas ujutro vjetar puhao brzinom od 150 km/h. Prema izjavama organizatora pred otkazivanjem je i drugi spust u nedjelju jer se vremenske prilike neće bitnije popraviti. Janica Kostelić je na drugom treningu spusta u četvrtak bila odlična sedma.

PARIZ

U prvom susretu 19. kola Francuske lige Olympique Lyon i Olympique Marseille su igrali 1:1. Pogodak je za domaćine dao Sidney Govou (39), dok je Olympique Marseille vodio zgoditkom bivšeg igrača Lyona Peguya Luyindule (4).

NEW YORK

Kraj godine u NBA ligi obilježila je velika razmjena igrača u kojoj je zvijezda Toronto Raptorsa Vince Carter (27) otišao u New Jersey Netse za Alonza Mourninga (34), Erica Williamsa (32), Aarona Williamsa (33) i dva izbora prvoga kruga na budućem "drafru" igrača. Predsjednik Netsa Rod Thorn oduševljen je dolaskom Cartera, jednog od najboljih igrača lige, koji bi uz Jasona Kidda i Richarda Jeffersona podigao igru momčadi New Jerseya, kojoj trenutno jako loše ide u sezoni (7:14). Carter u Netse dolazi sa učinkom od 24.3 poena i 5.2 skokova po utakmici u karijeri, koja traje već sedam godina. Već pet sezona zaredom biran je u startnu petorku Istoka za All-Star utakmicu, a i trenutno ima najviše glasova u Istočnoj konferenciji. U 20 utakmica za Raptorse ove sezone Carter je ubacivao prosječno 15.9 poena, ali je nedavno ozlijedio Ahilovu tetivu i sigurno neće igrati još barem pet utakmica.

BUENOS AIRES

Nogometaši argentinskoga Boca Juniorsa pobjednici su Kupa Sudamericane, južnoameričkoga ekvivalenta Kupu UEFE. Boca je u uzvratnom susretu finala pred 50.000 gledatelja na stadionu La Bombonera u Buenos Airesu svladala bolivijsku momčad Bolivar sa 2:0 pogocima Palerma (14) i Teveza (27). U prvoj utakmici u La Pazu Bolivijci su slavili sa 1:0.Susret je iz VIP lože stadiona pratio i bivši igrač Boce Diego Maradona, koji je prekinuo liječenje od ovisnosti na Kubi zbog božićnih praznika.

ZAGREB

Branitelj naslova pobjednika America's Cupa švicarski Alinghi dobio je u subotu i službeni izazov od šest jedriličarskih klubova u borbi za najstariji sportski trofej na svijetu čije će se finale po prvi puta održati u Europi, ispred španjolske Valencije u travnju 2007. Prema tradiciji Americas Cupa, najprestižnijeg jedriličarskog natjecanja, starog 154 godine, branitelj naslova mora od svakoga kluba primiti službeni izazov, a "rukavicu" su Švicarcima bacili Team New Zealand, američki klub iz San Francisca BMW Oracle Racing, dva talijanska izazivača Piu39 i Luna Rossa, francuski K-Challenge i po prvi puta jedna jedrilica iz Južne Afrike - Team Shosholoza. Uz prijavu, svaki od klubova morao je priložiti garanciju od milijun eura, uz još 100.000 eura dodatnih taksativnih troškova. Kako je ovo bio prvi rok za prijave, lista nije konačna, budući da je zadnji rok 29. travnja 2005. i tada se očekuje još poneka prijava klubova koji će morati platiti dodatnih 200.000 eura za zakašnjelu prijavu. To ponajprije vrijedi za britanski GBR Challenge, kojemu nedostaje još samo jedan veliki sponzor, te možda po još jedna francuska (Le Defi) i talijanska (Mascalzone Latino) momčad, Nijemci (Fresh 17) i domaćini Španjolci (El Reto), a svakako Australci i Japanci. U dugoj povijesti Americas Cupa hrvatsko jedrenje je dosad zastupao samo sudac Neven Baran, no priliku da bude prvi Hrvat sudionik ovog globalnog natjecanja ima Splićanin Karlo Kuret. Četverostruki hrvatski olimpijac u "finnu" nakon OI u Ateni pristupio je talijanskoj momčadi Piu39 i već je kao taktičar uspješno sudjelovao na pripremnim regatama.

NEW YORK

Kalvarija Utah Jazza nastavila se porazom kod Boston Celticsa (114:106), devetim u zadnjih 11 utakmica za momčad iz Salt Lake Citya, za koju je sinoć Gordan Giriček za 20 minuta igre dao svega 2 poena (šut 0:4), te imao po tri skoka i asista.

Boston je do pobjede odveo Gary Payton sa 27 poena i 11 asista, a već u prvom poluvremenu bilo je 38:19 za domaćine. Carlos Boozer je sa 25 poena i 12 skokova bio prvo ime kod Utaha, kome jako nedostaje glavna zvijezda Rus Andrej Kiriljenko. Veliki derbi lige odigrao se u Seattleu gdje su Phoenix Suns (20:3) sa 112:110 svladali domaće Sonicse (18:5). Bio je to pravi triler koji je odlučen u zadnjim minutama, kada su Sunsi napravili pobjedničku seriju od 14:2 i poraz pretvorili u trijumf. U tom periodu briljirao je sa devet poena Shawn Marion (21), dok je najbolji strijelac kod gostiju bio Joe Johnson (24, 10 skokova). Bila je to sedma pobjeda zaredom Sunsa koje je trener Mike D'Antoni posložio na pravi način, budući da igraju momčadski bez isticanja, pa su tako sinoć uz Mariona i Johnsona svoj iznimni doprinos dali i Steve Nash (21, 12 asista) i Amare Stoudemire (20, 9 skokova). Ray Allen (32) i Rashard Lewis (25) ipak su bili zaustavljeni u odlučujućim trenucima - tri minute prije kraja Seattle je imao 102:95.

LISABON

U susretu 15. kola Portugalske lige Porto je na svom terenu svladao Moreirense sa 1:0 pogotkom Manichea u 26. minuti.

BRUXELLES

Dvoboj 17. kola Belgijske lige između RAEC Monsa i RSC Anderlechta otkazan je zbog velike količine snijega na terenu. Belgijski savez će odlučiti o novom terminu utakmice, a kako u cijeloj zemlji pada gusti snijeg u pitanje dolazi i održavanje utakmica u subotu.

NEW YORK

Rezultati NBA lige:

Boston - Utah 114 - 106

(Giriček za 20 minuta igre 2 poena, šut 0:4, po tri skoka i asista)

Philadephia - New York 107 - 113 (produžetak)

(Šundov nije ulazio u igru za Knickse)

Indiana - Toronto 89 - 86

Atlanta - Portland 84 - 100

Miami - Denver 107 - 100

Memphis - New Jersey 89 - 84

New Orleans - San Antonio 67 - 83

Minnesota - Los Angeles Clippers 113 - 86

Houston - Golden State 100 - 83

Los Angeles Lakers - Washington 116 - 120 (produžetak)

Seattle - Phoenix 110 - 112

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙