FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Na polnoćki prvi put pravoslavni predstavnik

OSIJEK/ALJMAŠ, 25. prosinca 2004. (Hina) - U osječkoj crkvi SvetihPetra i Pavla polnoćku je služio đakovački i srijemski pomoćni biskupmsgr. Đuro Hranić, a prvi put je na misi u ime osječko-poljskog ibaranjskog episkopa Srpske pravoslavne crkve Lukijana bio iarhimandrit Miron Vučičević iz eparhije u Dalju.
OSIJEK/ALJMAŠ, 25. prosinca 2004. (Hina) - U osječkoj crkvi Svetih Petra i Pavla polnoćku je služio đakovački i srijemski pomoćni biskup msgr. Đuro Hranić, a prvi put je na misi u ime osječko-poljskog i baranjskog episkopa Srpske pravoslavne crkve Lukijana bio i arhimandrit Miron Vučičević iz eparhije u Dalju.

"U duhu iskrenog ekumenizma na ovim prostorima biskupu Hraniću i katoličkim vjernicima koji danas slave Božić uputio sam čestitke", izjavio je Hini arhimandrit Miron.

Prva polnoćka služena je u novoj aljmaškoj crkvi Gospe od Utočišta, izgrađenoj na mjestu stare, srušene za srpske agresije.

Župnik začasni kanonik Ante Markić, upravitelj svetišta aljmaške Gospe, koji je predvodio misu, istaknuo je kako je "baš ova noć, kada je rođen Isus za svakoga od nas, dokaz da nijedna žrtva nije uzaludna."

Crkvu Gospe od Utočišta, izgrađenu na temeljima srušene, 1. kolovoza je posvetio đakovačko-srijemski biskup msgr. Marin Srakić. Ove godine ta je crkva proslavila 300. godišnjicu.

Polnoćki u Aljmašu prisustvovao je i osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, koji je kazao kako je za ovu godinu Županija osigurala 1,6 milijuna kuna za nastavak izgradnje aljmaškog svetišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙