FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela izborna kampanja za palestinske predsjedničke izbore

RAMALLAH, 25. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Utrka za nasljednika JaseraArafata na čelu Palestinske samouprave započela je u subotuoznačavanjem početka izborne kampanje za predsjedničke izbore zakazaneza 9. siječnja čiji je najizgledniji pobjednik, prema analitičarima,vođa PLO-a Mahmud Abbas.
RAMALLAH, 25. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Utrka za nasljednika Jasera Arafata na čelu Palestinske samouprave započela je u subotu označavanjem početka izborne kampanje za predsjedničke izbore zakazane za 9. siječnja čiji je najizgledniji pobjednik, prema analitičarima, vođa PLO-a Mahmud Abbas.

Osim Abbasa, za predsjedničku dužnost borit će se još šestorica kandidata. Izborna kampanja završava 7. siječnja u ponoć.

Abbas bi svoj prvi skup trebao održati u Ramallahu, a kao kandidat stranke na vlasti, moćnog pokreta Fatah, u svojoj će kampanji staviti naglasak na svoje bliske veze s preminulim Jaserom Arafatom.

Abbas, alias Abu Mazen, u petak je nazočio polnoćki u Betlehemu. Ovo je prvi put od Božića 2000. godine da je jedan visoki palestinski dužnosnik to učinio.

Prema prvim ispitivanjima javnog mišljenja, ostala šestorica kandidata, od kojih su četvorica nezavisni, nemaju šanse pobijediti na izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙