FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Betlehem: Patrijarh Jeruzalema osudio izraelsku okupaciju

BETLEHEM, 25. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Patrijarh Jeruzalema osudioje u subotu izraelsku okupaciju i sigurnosni zid tijekom polnoćke uBetlehemu na kojoj su prvi put nakon višegodišnjeg prekida sudjelovalipalestinski čelnici.
BETLEHEM, 25. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Patrijarh Jeruzalema osudio je u subotu izraelsku okupaciju i sigurnosni zid tijekom polnoćke u Betlehemu na kojoj su prvi put nakon višegodišnjeg prekida sudjelovali palestinski čelnici.

"Naša je situacija stanje konflikta i nasilja, nesigurnosti i straha, vojne okupacije, zida sigurnosti, gradova-zatvora, poniženja", kazao je Michel Sabbah pred nekoliko tisuća vjernika okupljenih u bazilici Rođenja Isusova u Betlehemu.

"Molimo da svi zidovi padnu, zidovi oko Betlehema i drugih palestinskih gradova i zidovi mržnje u našim srcima. Kažemo da je to predugo trajalo. Vrijeme je da pobijedimo nasilje u našim dušama i u srcima ljudi, čelnika", rekao je monsinjor Sabbah.

Patrijarh je pozdravio to što su Izraelci nakon četiri godine ponovo dopustili dolazak u Betlehem palestinskom vodstvu, među kojima su šef Palestinske oslobodilačke organizacije Mahmud Abbas i prijelazni predsjednik Palestinske vlasti Rawhi Fattouh.

Bivši palestinski predsjednik Jaser Arafat, koji je umro početkom studenoga sudjelovao je na polnoćkama od povratka u Gazu 1994., no od 2001., to nije mogao činiti jer su ga Izraelci praktički stavili u kućni pritvor u njegovu sjedištu u Ramallahu.

"Želimo nastaviti tradiciju koju je stvorio predsjednik Arafat (...) i biti s vama na Svetu noć", rekao je Abbas, kandidat kojega drže favoritom predsjedničkih izbora 9. siječnja za dužnost prvog čovjeka Palestinske vlasti nakon Arafatove smrti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙