FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin skeptičan prema ponavljanju ukrajinskih izbora

MOSKVA, 2. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik VladimirPutin dao je u četvrtak potporu odlazećem ukrajinskom predsjednikuLeonidu Kučmi, koji se protivi oporbenom zahtjevu za ponavljanjemdrugog kruga spornih predsjedničkih izbora.
MOSKVA, 2. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Vladimir Putin dao je u četvrtak potporu odlazećem ukrajinskom predsjedniku Leonidu Kučmi, koji se protivi oporbenom zahtjevu za ponavljanjem drugog kruga spornih predsjedničkih izbora.

Kučma, važan faktor u pokušaju međunarodnih posrednika da se postigne kompromis između proruskog premijera Viktora Janukoviča i njegovog oporbenog rivala Viktora Juščenka, neočekivano je doputovao u Moskvu na političke konzultacije.

"Ne poznajem nijednu zemlju čiji zakoni predviđaju ponavljanje drugog izbornog kruga", rekao je Kučma Putinu tijekom njihovog sastanka u zračnoj luci nedaleko od Moskve, kojega je prenosila ruska televizija.

Putin je odgovorio da se slaže s Kučmom.

"Ponavljanje drugog kruga neće upaliti", rekao je Putin. "Izbori bi se mogli održati jednom, dvaput, 25 puta, sve dok jedna od strana ne bude zadovoljna rezultatom", dodao je ruski predsjednik.

Putin je u dva navrata posjetio Ukrajinu tijekom preizborne kampanje i podupro Janukoviča, čiju je izbornu pobjedu Juščenko nazvao prevarom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙