FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 24. prosinca 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 24. prosinca 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

CANBERRA - Potres jačine 8,1 stupnja po Richterovoj ljestvici, drugi po jačini u zadnje tri godine na svijetu, pogodio je u petak morsko dno na pola puta između Australije i Antarktike, objavili su seizmolozi. Epicentar potresa bio je blizu otoka Macquarie, oko 800 km jugoistočno od australske otočne države Tasmanije, a njegova jačina je takva da može uzrokovati velike vodene valove, poznate pod imenom "tsunami". No, zasad nisu zamijećene nikakve promjene razine mora blizu Tasmanije ili Novog Zelanda, izjavio je seizmolog ustanove"Geoscience Australia" Cvetan Sinadinovski. U lipnju 2001. pogodio je Peru potres jačine 8,4 stupnjeva po Richteru i u njemu je poginulo 120 ljudi.

RIM - Talijanski forenzičari izradili su sliku Isusova lica u dobi od 12 godina koristeći sofisticiranu kompjutorsku tehniku, koja se uobičajeno rabi za identifikaciju bjegunaca pred pravdom, objavio je list Corriere della Sera. Fotografija dječaka anđeoskog lica, koja podsjeća na Isusov lik s Ticianovih slika, izrađena je prema torinskom platnu na kojemu je navodno otisak razapetog tijela Isusa Nazarećanina. Carlo Bui iz Forenzičkog odjela talijanske policije i njegov tim služili su se tehnologijom koja se obično koristi za prikaz starenja lica kriminalaca koji su dugo u bijegu. Biblija vrlo malo otkriva o Isusu dok je bio dijete i daje vrlo malo informacija o njegovu fizičkom izgledu. Europski umjetnici tradiocionalno su prikazivali Isusa kao plavookog dječaka s dugim uvojcima.

PARIZ - Državni odvjetnik iz jugozapadne Francuske upleo se u seksualni skandal koji bi ga mogao koštati položaja. Za vrijeme međunarodnog simpozija u Njemačkoj posjetio je bordel. Njegova afera s prostitutkom vjerojatno bi prošla nezapaženo da se nije poslužio ukradenom kreditnom karticom. Istražitelji sumnjaju da je prostitutku platio karticom koju je otuđio od kolege koji je također sudjelovao u simpoziju. No, da stvar bude još gora nakon što se s izleta u bordel vratio na simpozij održao je predavanje o etici u radu javnih tužitelja. Nakon otkrića skandala prijeti mu disciplinski postupak i suspenzija.

SAN ANTONIO - Gradski vijećnici američkog San Antonija su najnovijom uredbom pokrenuli "rat" protiv vlasnika topless klubova u tom teksaškom gradu. Uredbom je plesačicama zabranjeno da nastupaju potpuno gole. Također, više neće moći gostima plesati u krilu, a oni se neće moći približiti plesačicama na manje od jednog metra. No, najbizarnije zvuči odredba da za vrijeme nastupa plesačice moraju na sebi imati dozvolu za nastup. Ona je veličine vozačke dozvole i košta 50 dolara. Gradski uredbodavci predvidjeli su i to gdje plesačice moraju držati dozvolu dok nastupaju. Mogu je umetnuti pod tanga gaćice, ili je zakačiti u području gležnja. Vlasnici klubova najavili su podizanje tužbe kojom će tražiti da se uredba proglasi neustavnom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙