FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Telekom ulaže 2,5 milijuna kuna u kulturnu baštinu

ZAGREB, 23. prosinca 2004. (Hina) - T- Hrvatski telekom i predstavnicipet hrvatskih kulturnih institucija koje se skrbe o vrijednojkulturnoj baštini potpisali su danas ugovore o ulaganju u kulturnubaštinu, vrijedne 2,5 milijuna kuna.
ZAGREB, 23. prosinca 2004. (Hina) - T- Hrvatski telekom i predstavnici pet hrvatskih kulturnih institucija koje se skrbe o vrijednoj kulturnoj baštini potpisali su danas ugovore o ulaganju u kulturnu baštinu, vrijedne 2,5 milijuna kuna.

Muzej grada Zagreba dobit će milijun kuna za Zbirku hrvatskih slikarica 19. st. iz donacije Josipa Kovačića, Zbirka Gvozdanović, o kojoj se skrbi Muzej za umjetnost i obrt, te Fundacija Meštrović za uređenje Malog atelijera galerije Meštrović u Splitu dobit će po 500 tisuća kuna.

Knjižnici franjevačkog samostana sv. Filipa i Jakova u Vukovaru dodijelit će se 300 tisuća kuna, a za restauriranje umjetnina vukovarskog Gradskog muzeja 200 tisuća kuna.

Ugovore su potpisali predsjednik uprave T-Hrvatskoga telekoma Ivica Mudrinić i ravnatelji kulturnih institucija Vinko Ivić, Miroslav Gašparović, Igor Maroević, fra Zlatko Špehar i Ružica Marić, koji su zahvalili na dodijeljenim sredstvima. U ime Ministarstva kulture HT-u je zahvalila pomoćnica ministra Branka Šulc.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙