FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dragičević: INA će godinu završiti sa 200 milijuna dolara dobiti

ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INA ovuće poslovnu godinu završiti sa 200 milijuna dolara dobiti, možda inešto više, pa će temeljem ovogodišnjih rezultata u proračun idućegodine uplatiti 300 do 400 milijuna kuna, izjavio je danas predsjednikUprave Ine Tomislav Dragičević.
ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INA ovu će poslovnu godinu završiti sa 200 milijuna dolara dobiti, možda i nešto više, pa će temeljem ovogodišnjih rezultata u proračun iduće godine uplatiti 300 do 400 milijuna kuna, izjavio je danas predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević.

INA je u ovoj godini uspjela pokrenuti investicije, ulagala je u nove benzinske postaje, modernizaciju rafinerija, a dobri su rezultati postignuti i u osnovnoj djelatnosti, proizvodnji i preradi nafte i plina, s dobrim rezultatima u Siriji, a značajna je lokacija i Egipat gdje se INA natječe i za nove koncesije, kazao je Dragičević na prigodnom božićno-novogodišnjem susretu s novinarima.

Za iduću godinu predsjednik Uprave Ine najavio je "neke zaokrete", ne precizirajući o čemu se radi.

U 2005. najavio je nove Inine akvizicije, kao i ubrzanje modernizacije rafinerija u Rijeci i Sisku.

Nova Inina tržišta u idućoj godini bit će Albanija, Kosovo, Makedonija, a to okretanje prema jugoistočnoeuropskim tržištima je nužno dok se ne moderniziraju Inine rafinerije, objasnio je Dragičević.

U idućoj godini očekuje i nešto veću neto dobit od ovogodišnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙