FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena godišnja izložba riječkog ogranka HDLU-a

RIJEKA ,20. prosinca 2004.(Hina) - Godišnja izložba članova riječkogogranka Hrvatskoga društva likovnih umjetnika otvorena je večeras ugaleriji "Kortil" u Rijeci.
RIJEKA ,20. prosinca 2004.(Hina) - Godišnja izložba članova riječkog ogranka Hrvatskoga društva likovnih umjetnika otvorena je večeras u galeriji "Kortil" u Rijeci.

Ova tradicionalna izložba priređuje se 58. put, a ove je godine postavljena u dva prostora - galerijama "Kortil" i "Juraj Klović".

Tema je ovogodišnje izložbe "Kiparstvo-objekt", a predstavljen je izbor iz recentnog stvaralaštva članstva, odnosno izbor radova koje sami umjetnici prijavljuju na interni natječaj. Od prijavljenih 38 kandidata odabran je 21.

Autor ovogodišnjeg projekta, ravnatelj riječkoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Branko Franceschi u kataloga izložbe ističe da ona pokazuje snagu i raznovrsnost riječke likovne scene.

On, međutim, smatra da cikličko izmjenjivanje posvete pojedinih izložbi jednoj disciplini treba zamijeniti definiranjem godišnjih izložbi kao programskih s jasno izraženim temama. Po njemu, to bi potaknulo stvaralački napor većeg broja autora.

Izložba ostaje otvorena do 5. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙