FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U prvih devet mjeseci naplaćeno 942 milijuna kuna cestarina

ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Na hrvatskim je autocestama u prvihdevet mjeseci ove godine naplaćeno 942,04 milijuna kuna cestarina (bezPDV-a), što je 29,1 posto više nego u istom razdoblju lani, objavilaje danas Hrvatska udruga koncesionara za autoceste s naplatomcestarine (HUKA).
ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Na hrvatskim je autocestama u prvih devet mjeseci ove godine naplaćeno 942,04 milijuna kuna cestarina (bez PDV-a), što je 29,1 posto više nego u istom razdoblju lani, objavila je danas Hrvatska udruga koncesionara za autoceste s naplatom cestarine (HUKA).

HUKA-u čine tri tvrtke - Hrvatske autoceste (HAC), Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ), te Bina Istra, a na autocestama kojima gospodare od početka godine do kraja rujna prometovalo je 35,02 milijuna vozila, navodi se u biltenu Udruge.

HAC je u promatranom devetomjesečnom razdoblju ostvario najviše prihoda, 732 milijuna kuna ili 44,9 posto više nego lani u isto vrijeme, naplativši cestarinu od ukupno 23,32 milijuna vozila.

ARZ je od ukupno 9,57 milijuna vozila naplatio cestarinu u iznosu od 141,72 milijuna kuna ili 28,6 posto veću nego u istom lanjskom razdoblju. Bina Istra je pak, od 2,12 milijuna vozila naplatila cestarinu u iznosu od 68,29 milijuna kuna ili 14 posto veću nego u prvih devet mjeseci lani.

Predsjednik HUKA-e Aleksa Ladavac podsjetio je da je ta udruga osnovana prije godinu dana, radi bolje koordinacije zajedničkih interesa i rješavanja tehničkih pitanja, ali i za legitimaciju prema inozemstvu i Europskom udruženju koncesionara autocesta (ASECAP).

A upravo je ASECAP, rečeno je, prošli ponedjeljak odlučio da će Hrvatska 2006. biti domaćinom kongresa autocesta Europe, rekao je Ladavac.

Govoreći o sadržaju trećeg biltena HUKA-e, Ladavac je istaknuo da su naglasak dali na objavljivanju natječaja za autocestu Split-Ploče, tijeku poslova na autocesti Zagreb-Macelj i objavi izgradnje punog profila autocesta na Rijeci-Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙