FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izlila se rijeka Žrnovnica

SPLIT, 18. prosinca 2004. (Hina) - Zbog jake kiše protekle noći,izlila se rijeka Žrnovnica te poplavila desetak kuća u Žrnovnici iKorešnici, nedaleko od Splita.
SPLIT, 18. prosinca 2004. (Hina) - Zbog jake kiše protekle noći, izlila se rijeka Žrnovnica te poplavila desetak kuća u Žrnovnici i Korešnici, nedaleko od Splita.

Vatrogasci ispumpavaju vodu, a poplavu je uzrokovao potok Vilar, pritok Žrnovnice, koji je nanio mnogo granja i krupnog otpada do mosta u Žrnovnici te se rijeka izlila na tri mjesta. Zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe Felicio Parčina pozvao je građane da sami izbacuju vodu koja nije prešla 10 centimetara, a vodu koja je prešla 10 centimetara ispumpavat će vatrogasci.

Obilna je kiša jučer i noćas u srednjoj Dalmaciji učinila štetu na gotovo svim cestama.

Voditelj Operativne zimske službe županijskih cesta iz Splita Miljenko Cisarić rekao je kako je najteže na državnoj cesti D8, gdje je pao golem odron te je jedan kolnički trak zatvoren za promet.

U Omišu su se izlile podzemne vode. Budući da je na kolnicima od 30 do 40 centimetara vode, Miljenko Cisarić je upozorio da je potreban krajnji oprez.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙