FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mravak: ove godine HEP očekuje najbolje rezultate do sada

ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP)očekuje da će ovu godinu završiti s dobiti koja će potvrditi najboljeposlovne rezultate do sada, izjavio je danas predsjednik Uprave HEP-aIvan Mravak na prigodom božićno-novogodišnjem susretu s kupcima,poslovnim partnerima i javnosti.
ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP) očekuje da će ovu godinu završiti s dobiti koja će potvrditi najbolje poslovne rezultate do sada, izjavio je danas predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak na prigodom božićno-novogodišnjem susretu s kupcima, poslovnim partnerima i javnosti.

U 2005. godini HEP očekuju i bitne razvojne odluke o izgradnji novih proizvodnih kapaciteta, istaknuo je Mravak. Ponovio je pritom da će za ispunjenje svih tih zadaća biti nužno i poskupljenje struje, ne precizirajući ni koliko bi to poskupljenje moglo biti niti kada bi do njega moglo doći.

Isto tako, osim najave dobrih poslovnih rezultata za ovu godinu Mravak nije iznosio nikakve detalje.

No, prema podatcima koje je predsjednik Uprave HEP-a iznio u posljednjim invervjuima, ukupni prihod HEP Grupe ove će godine biti oko 8,8 milijardi kuna, a očekuje se i značajna dobit, ponajviše zbog izrazito dobre hidrologije i sniženja nabavnih cijena usluga, opreme i materijala.

HEP strujom opskrbljuje oko 2,1 milijun kupaca, ove će godine potrošnja biti oko četiri posto viša nego prošle godine, odnosno očekuje se potrošnja od oko 16 milijardi kilovatsati.

Kao jedan od najznačajnijih događaja u ovoj godini Mravak je na današnjem susretu istaknuo povezivanje elektroenergetskih sustava jugoistoka s ostalim kontinentalnim dijelom Europe. Elektroenergetsko povezivanje, te obnova Trafostanice Ernestinovo i izgradnja Trafostanice Žerjavinec omogućit će i veće sudjelovanje Hrvatske u transportu i trgovini električnom energijom, kazao je.

Mravak je istaknuo i da je Sabor nedavno prihvatio izmjene ili nove tekstove nekih energetskih zakona, a uz prilagođavanje zakonodavstva, HEP u idućoj godini očekuje i dovršetak restrukturiranja i daljnja liberalizacija tržišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙