FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 16. prosinca

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 16. prosinca.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 16. prosinca.

BRUXELLES - Počinje dvodnevni summit čelnika Europske unije koji će odlučiti o početku pristupnih pregovora s Hrvatskom i Turskom. O nastavku širenja EU-a bit će riječi već na početku skupa, na radnoj večeri na kojoj se očekuje dogovor oko datuma početka pregovora s Hrvatskom i odluka da li, te pod kojim uvjetima, otvoriti pregovore s Turskom. U ponedjeljak na pripremnom sastanku šefovi diplomacije EU-a dogovorili su da čelnicima predlože početak pregovora s Hrvatskom najvjerojatnije u travnju 2005., uz uvjet da Zagreb dotad potvrdi punu suradnju s Haškim sudom.

MEISE (kod Bruxellesa) - Čelnici Europske pučke stranke (EPP), grupacije koja okuplja europske demokršćanske i narodnjačke stranke, sastaju se, tradicionalno uoči svakog summita EU-a. Među 13 europskih premijera je i hrvatski Ivo Sanader te predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, a na dnevnom redu je predstojeća odluka Europskog vijeća o Hrvatskoj i Turskoj, te stanje u Ukrajini. Početak je u 12,00 sati u dvorcu Bouchout.

SARAJEVO - Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Paddy Ashdown trebao bi savjetovati uvođenje sankcija protiv Republike Srpske zbog protivljenja reformi policijskih snaga te zbog neuhićenja osoba optuženih da su počinile ratni zločin.

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY). Kao idući svjedok obrane najavljen je srpski akademik Kosta Mihajlović.

PRIŠTINA - Prvi sastanak Kontaktne skupine za Kosovo nakon jesenskih parlamentarnih izbora i konstituiranja kosovskih institucija. Na sastanku će sudjelovati i predstavnici NATO-a i Europske Unije a glavna tema bit će ocjenjivanje standarda za Kosovo.

WASHINGTON - Razgovor glavnoga tajnika Ujedinjenih naroda Kofija Annana s američkim državnim tajnikom Colinom Powellom i savjetnicom za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Condoleezzom Rice, nominiranom za američku državnu tajnicu. Tema razgovora bit će Irak, a nakon sastanka prvi čovjek UN-a putuje u Bruxelles na summit Europske unije (17. prosinca).

HERZLIYA (Izrael) - Govor izraelskog premijera Ariela Sharona na konferenciji o sigurnosti. Na istome je forumu prije godinu dana Sharon objavio svoj plan povlačenja iz Gaze.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Sonja Djerasimović

Večer: Domagoj Janković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙