FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić u Karlovcu: početak pregovora za članstvo u EU bit će uvjetovan

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić zadanašnjeg se posjeta Karlovcu susreo s gradskim vodstvom, stanarimaDoma umirovljenika, studentima i vodstvom karlovačkog Veleučilišta.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić za današnjeg se posjeta Karlovcu susreo s gradskim vodstvom, stanarima Doma umirovljenika, studentima i vodstvom karlovačkog Veleučilišta.

Na novinarski upit ima li Hrvatska izgleda dobiti bezuvjetan nadnevak pregovora za prijam u članstvo EU-a, predsjednik Mesić je rekao da smatra kako će zbog okolnosti u kojima se nalazimo početak pregovora biti uvjetovan. "Ali to ne znači da mi te uvjete ne možemo ispuniti u kraćem roku", rekao je Mesić.

Na susretu s umirovljenicima Mesić je rekao da se njima nepravda u vezi s povratom duga može ispraviti osnivanjem fonda u koji će se uplaćivati dividende najunosnijih poduzeća, tako da se državno vlasništvo u tim tvrtkama prenese na taj fond. Za svakog umirovljenika treba utvrditi kolik je dug i isplaćivati ga prema stanju dividenda, rekao je i dodao da bi "tako bila ispravljena i nepravda u privatizaciji, jer bi se dio imovine koju su današnji umirovljenici stvarali bila njima vraćena".

U razgovoru s gradskim vodstvom zauzeo se da sve jadranske zemlje održe konferenciju na kojoj bi se dogovorile o zaštiti Jadranskog mora. Ponovio je da bi se odbijanjem DružbaAdrije taj projekt mogao prebaciti na neko drugo područje, npr. u Trst. "Možemo li tada utjecati na to kojim će morem i kako će tankeri ploviti do Trsta te na balastne vode i zaštitu Jadrana, neka su od retoričkih pitanja na koja treba odgovoriti prije nego se kaže da ili ne DružbaAdriji", zapitao je predsjednik Mesić.

Na upit je li točno da će Vijeće nacionalne sigurnosti haaškom tribunalu dati sve raspoložive dokumente o ratnim i drugim zbivanjima u Hrvatskoj, Mesić je izjavio da nas Ustavni zakon o suradnji s ti sudom obvezuje da damo sve podatke koji rasvjetljavaju situaciju u proteklu ratu.

"Koliko što ide u korist ili na štetu nekog pojedinca, s tim se ne bavimo mi nego sudovi, domaći ili haaški. Nas zanima istina", rekao je Mesić

Izjavu Slavena Letice iz jučerašnje televizijske emisije "Otvoreno" da je u otmici sina generala Vladimira Zagorca sudjelovao automobil iz Predsjednikova ureda, Mesić je prokomentirao riječima da je "automobil Predsjednikova ureda sudjelovao u toj otmici isto toliko koliko i sam Letica".

Za predsjedničku kampanju koja počinje sutra Mesić je rekao da će utrošiti oko četiri milijuna kuna, Govoreći o financiranju prošle kampanje, izajvio je kako je "on jedini koji dao na reviziju sva sredstava koja su korištena u toj izbornoj kampanji".

Oni koji su bili ili su sada zavidni na mojoj pobjedi, ili oni koji su bili nezadovoljni mojim izborom, izmišljali su da postoji neko netransparentno financiranje moje kampanje. Dvije su revizije utvrdile da je sve činjeno lege artis i ova će kampanja biti takva do posljednje kune", izjavio je Mesić.

Predsjednik Mesić se sa studentima Veleučilišta susreo u novoobnovljenoj zgradi Studentskog centra, a popodne je obišao najmlađu hrvatsku općinu Kamanje uz hrvatsko-slovensku granicu u kojoj nema nezaposlenih te se susreo s ozaljskim gospodarstvenicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙