FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krijumčarima 3,5 tona heroina prijeti smrtna kazna

HANOI, 15. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Skupina od 28 krijumčaradroge optužena za preprodaju 3,5 tona heroina u Vijetnamu suočena jesa smrtnom kaznom, izvijestili su u srijedu državni mediji.
HANOI, 15. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Skupina od 28 krijumčara droge optužena za preprodaju 3,5 tona heroina u Vijetnamu suočena je sa smrtnom kaznom, izvijestili su u srijedu državni mediji.

Skupina krijumčara uhićena je u kolovozu prošle godine, a početak suđenja zakazan je za sredinu siječnja iduće godine. Među optuženima su i dvojica bivših policajaca za narkotike, a osim za krijumčarenje i preprodaju rekordne količine heroina skupina je optužena i za ilegalno posjedovanje oružja i krivotvorenih dokumenata.

U Vijetnamu je za krijumčarenje više od 600 grama heroina propisana smrtna kazna.

Prošlog je tjedna šest Vijetnamaca, u dobi od 31 do 44 godine, strijeljana zbog krijumčarenja 33 kilograma heroina iz Kambodže u vijetnamski grad Ho Chi Minh.

Zlouporaba droga jedan je od najvećih problema u Vijetnamu, posebice među mladima, a čak oko 80 posto od 300.000 HIV pozitivnih intravenozno je uživalo droge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙