FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatima ponos priroda, ne i socijalna pravda

ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Hrvati se najviše ponose prirodnimljepotama svoje zemlje, a najnezadovoljniji su socijalnom pravdom,pokazalo je istraživanje objavljeno u ponedjeljak.
ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Hrvati se najviše ponose prirodnim ljepotama svoje zemlje, a najnezadovoljniji su socijalnom pravdom, pokazalo je istraživanje objavljeno u ponedjeljak.

Prirodne ljepote dobile su najvišu ocjenu (4,6), na drugom mjestu su sportski uspjesi (4,4) i na trećem su umjetnička i znanstvena dostignuća (3,6), rezultati su istraživanja koje je proveo GFK - Centar za istraživanje tržišta.

Osobine hrvatskih građana dobile su srednju ocjenu (3) i prema njima su ispitanici bili neutralni, pokazalo je ispitivanje provedeno u kućanstvima potkraj studenoga među tisuću ispitanika.

Loše ocjene dobili su stupanj građanskih prava (2,5), gospodarska dostignuća (2,3) i sadašnji politički sustav (2,3), a najgoru ocjenu količina socijalne pravde u Hrvatskoj (2,2).

Za ugled neke zemlje posebno su bitna mišljenja vlastitih stanovnika i nije čudno što su prirodne ljepote izbile na prvo mjesto, stoji u priopćenju GfK.

Pitanje je koliko svjesno iskorištavamo tu veliku prednost pred drugim zemljama, ali i činimo li dovoljno da to blago očuvamo za buduće naraštaje, domeće se u priopćenju.

Hrvati su najnezadovoljniji količinom socijalne pravde, gospodarskim dostignućima, sadašnjim političkim sustavom i stupnjem građanskih prava. Ti važni elementi dobili su gotovo zabrinjavajuće ocjene.

GfK - Centar za istraživanje tržišta d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu - osnovan je 1999., a dio je međunarodne Grupe GfK s ispostavama u 50 zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙