FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najmanje četiri izraelska vojnika ubijena u atentatu u Rafahu

JERUZALEM, 12. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Najmanje četvoricaizraelskih vojnika su ubijena u nedjelju krajem poslijepodneva ubombaškom napadu palestinskih aktivista blizu terminala Rafaha, najugu pojasa Gaze, rekao je glasnogovornik izraelske vlade RaananGissin.
JERUZALEM, 12. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Najmanje četvorica izraelskih vojnika su ubijena u nedjelju krajem poslijepodneva u bombaškom napadu palestinskih aktivista blizu terminala Rafaha, na jugu pojasa Gaze, rekao je glasnogovornik izraelske vlade Raanan Gissin.

"Desetak osoba je ranjeno i namanje četiri su ubijene", rekao je Gissin. "Ta akcija neće spriječiti Izrael u pokretanju plana povlačenja iz pojasa Gaze, ali ono neće moći biti koordinirano s palestinskom samoupravom ako ona ne djeluje protiv terorističkih skupina", dodao je Gissin.

Prema medicinskim izvorima devet vojnika je hospitalizirano, od kojih četvorica u teškom stanju i oni su helikopterima evakuirani prema jugu Izraela.

Oružana skupina povezana s glavnim dijelom PLO-a, kao i Brigade Ezedine al-Qasama, oružani ogranak Hamasa, u zajedničkom su priopćenju preuzeli odgovornost za napad na "vojni položaj u Rafahu".

"U zajedničkoj operaciji smo uništili vojni položaj blizu Rafaha, na granici s Egiptom. Naši su junaci uspjeli tunelom stići do tog položaja i aktivirali su eksploziju bombe od 1.500 kg", precizira se u priopćenju koje tu operaciju naziva "samoubilačkim zadatkom".

Prema vojnom radiju nakon eksplozije se nastavila pucnjava, što je otežalo evakuaciju ranjenih. Jedan palestinski militant je tom prigodom ubijen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙