FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kličko obranio naslov

LAS VEGAS, 12. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinski boksačVitalij Kličko obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategorijipo verziji WBC, pobijedivši u Las Vegasu Britanca Dannya Williamsa.
LAS VEGAS, 12. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinski boksač Vitalij Kličko obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC, pobijedivši u Las Vegasu Britanca Dannya Williamsa.

Kličko je dominirao od početka meča. Britancu je sudac morao brojiti već u prvoj rundi, a potom i u trećoj te sedmoj. Konačni kraj za Williamsa uslijedio je nakon minute i 26 sekundi borbe u osmoj rundi. Nakon četvrtog nokdauna sudac je odlučio prekinuti meč.

Kličku, koji je naslov osvojio u travnju svladavši Južnoafrikanca Corriea Sandersa, bila je ovo prva obrana svjetske krune u teškoj kategoriji. Pobjedu je posvetio razvoju demokracije u Ukrajini, koju je posljednjih tjedana tresla velika politička kriza zbog spornog rezultata predsjedničkih izbora.

"Iznenađen sam izdržljivošću Dannya Williamsa. Čovjek stvarno ima čvrstu bradu. Mislim da je ovo bila moja najbolja borba u karijeri", izjavio je Kličko.

Williams je pravo da bude izazivač izborio iznenađujućom pobjedom u srpnju protiv bivšeg svjetskog prvaka i jednog od najboljih boksača u povijesti Mikea Tysona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙