FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Delft: Uz vojne počasti pokopan nizozemski princ Bernhard

DELFT, 11. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Nizozemski princ Bernhard, otackraljice Beatrix, koji je umro 1. prosinca u 93. godini, pokopan jesubotu uz vojne počasti u Delftu, u grobnici kraljevske obitelji ukojoj je u ožujku ove godine pokopana i njegova supruga kraljicaJuliana.
DELFT, 11. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Nizozemski princ Bernhard, otac kraljice Beatrix, koji je umro 1. prosinca u 93. godini, pokopan je subotu uz vojne počasti u Delftu, u grobnici kraljevske obitelji u kojoj je u ožujku ove godine pokopana i njegova supruga kraljica Juliana.

Pogrebna povorka krenula je iz kraljevske palače u Haagu. Duž 12 kilometara duge ceste koja iz toga grada vodi do Delfta stajalo je 9.000 pripadnika počasne straže. Unatoč iznimno hladnom vremenu, princa Bernharda na posljednji je počinak ispratilo oko 45.000 stanovnika Nizozemske.

O prinčevu životu u crkvi Nieuwe Kerke u kojoj se nalazi kraljevska kripta govorio je pastor Carel Ter Linden. Osim kraljice Beatrix, pogrebu su nazočile njezine tri sestre, princeze Irena, Margriet i Christina te ostali članovi kraljevske obitelji.

Uz predstavnike kraljevskih obitelji Grčke, Maroka i Jordana, na pogrebu su bili i belgijski kralj Albert II, španjolski kralj Juan Carlos i kraljica Sofija, danski princ Henrik, britanski princ Philip, švedski kralj Carl Gustav i kraljica Silvija, norveški kralj Harald i kraljica Sonja te mnogi drugi pripadnici europskog plemstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙