FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Super-G: Janica šesta, Meissnitzer pobjednica

ZAGREB/ALTENMARKT, 11. prosinca 2004. (Hina) - Najbolja hrvatskaskijašica Janica Kostelić na drugom superveleslalomu sezone uaustrijskom Altenmarktu osvojila je šesto mjesto, zaostavši zapobjednicom Austrijankom Alexandrom Meissnitzer 70 stotinki.
ZAGREB/ALTENMARKT, 11. prosinca 2004. (Hina) - Najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić na drugom superveleslalomu sezone u austrijskom Altenmarktu osvojila je šesto mjesto, zaostavši za pobjednicom Austrijankom Alexandrom Meissnitzer 70 stotinki.

Na stazi, na kojoj je pala 2002., Kostelić je oprezno odvozila u gornjem dijelu, dok je u donjem "pustila kočnicu", te je na kraju završila ispred specijalistkinja za brze discipline - Carole Montillet-Carles, Hilde Gerg i Michaele Dorfmeister.

Podsjetimo, prije tjedan dana u Lake Louiseu Janica je bila peta u super-G. Njezin najbolji superveleslalomski rezultat u Svjetskom kupu ostaje drugo mjesto iz Aspena prije dvije godine.

Drugo mjesto osvojila je Talijanka Lucia Recchia, koja je zaostala 28 stotinki. Najveće iznenađenje priredila je Slovenka Tina Maze, koja je sa startnim brojem 64 na kraju završila na trećoj poziciji.

Velika Janičina suparnica za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu Šveđanka Anja Paerson osvojila je osmo mjesto, a Austrijanka Renate Goetschl, koja je uoči utrke vrijedila za jednu od favoritkinja za pobjedu, nije uspjela doći do cilja. U donjem dijelu staze promašila je jedna vrata.

Nakon utrke Janica Kostelić bila je zadovoljna svojom vožnjom. "Staza je bila dosta teška, tvrda i brza. Bilo je problema i sa vidljivošću, koja nije bila jednaka na svim dijelovima staze. U srednjem dijelu sam malo pogriješila, dok sam donji dio otpeljala prilično dobro. Sve u svemu, vrlo sam zadovoljna i jedva čekam nedjeljni slalom", kazala je dvostruka pobjednica Svjetskog kupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙