FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena Jelčićeva i Pečarićeva knjiga "Tuđmanove tri sekunde"

ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Akademici Dubravko Jelčić i JosipPečarić objavili su u prigodi pete obljetnice smrti prvoga hrvatskogpredsjednika knjigu eseja i članaka "Tuđmanove tri sekunde".
ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Akademici Dubravko Jelčić i Josip Pečarić objavili su u prigodi pete obljetnice smrti prvoga hrvatskog predsjednika knjigu eseja i članaka "Tuđmanove tri sekunde".

Knjigu (187 str.) tvore tri cjeline: prvi je dio Dubravka Jelčića pod naslovom "Apostol hrvatske misli", a druga su dva dijela Josipa Pečarića - "Franjo - majstore!" i "Ah, taj Franjo!".

"Povijesno značenje Tuđmanovih deset godina u životu Hrvatske daleko nadmašuje stoljeća davne i nedavne hrvatske prošlosti", napominje Jelčić, koji Franju Tuđmana naziva "apostolom hrvatske misli koji je bio u dosluhu s poviješću".

Naslov knjige uzet je iz izjave Brune Bušića, koji je svojedobno jednom svome sugovorniku bio rekao: "Upamti jednu stvar: Tuđman govori to što govori, ali dobije li priliku, dobije li samo tri sekunde, taj će napraviti Hrvatsku."

Eseji i članci u knjizi, u nakladi autora, objavljivani su od 1992. do 2004. u dnevnim novinama, tjednicima, časopisima i zbornicima.

(Hina) xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙