FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Vidiš: Posebna pozornost unaprjeđenju gospodarskih odnosa sa SCG-om

SUBOTICA, 10. prosinca 2004. (Hina) - Novoimenovani generalni konzulGeneralnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici Davor Vidiš najavioje za vojvođanski tjednik "Hrvatska riječ" da će posebnu pozornostposvetiti pospješivanju gospodarske suradnje Hrvatske i SiCG.
SUBOTICA, 10. prosinca 2004. (Hina) - Novoimenovani generalni konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici Davor Vidiš najavio je za vojvođanski tjednik "Hrvatska riječ" da će posebnu pozornost posvetiti pospješivanju gospodarske suradnje Hrvatske i SiCG.

U izjavi za vojvođanski tjednik na hrvatskom jeziku "Hrvatska riječ" Vidiš je najavio da će od Ministarstva vanjskih poslova RH zatražiti da imenuju jednu osobu koja je će u konzulatu biti zadužena za ekonomsku suradnju dvije države.

"Konzulat najveću koncentraciju svoje djelatnosti ima na izdavanju hrvatskih dokumenata", dodao je generalni konzul i istaknuo kako će nastojati još više otvoriti Konzulat.

Nakon susreta s predstavnicima hrvatskih institucija i organizacija u Vojvodini Vidiš je konstatirao da je zajednica "dinamična, da radi, te da ima prostora za još bolju organiziranost".

Novi generalni konzul Generalnog konzulata RH u Subotici zamijenio je Jasminu Kovačević Čavlović koja tu dužnost obnašala od 2000. do kolovoza 2004. Vidiš je na novu funkciju došao s mjesta otpravnika poslova Veleposlanstva RH U Beogradu, navodi se u današnjem broju "Hrvatske riječi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙