FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ottawa: forum o izborima u Iraku 19. i 20. prosinca

OTTAWA, 7. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Stručnjaci iz nekolikozemalja će se na sastanku u Ottawi 19. i 20 prosinca baviti pripremamaopćih izbora 30. siječnja u Iraku, navelo je u utorak nezavisnoizborno povjerenstvo, Elections Canada.
OTTAWA, 7. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Stručnjaci iz nekoliko zemalja će se na sastanku u Ottawi 19. i 20 prosinca baviti pripremama općih izbora 30. siječnja u Iraku, navelo je u utorak nezavisno izborno povjerenstvo, Elections Canada.

Ujedinjeni narodi i Neovisno izborno povjerenstvo Iraka odobrili su održavanje tog "međunarodnog foruma" koji će analizirati "načine međunarodnog promatranja", naveo je priopćenju generalni direktor Elections Canada Jean-Pierre Kingsley.

Na forumu će se okupiti uglavnom stručnjaci za izborne procese koji su članovi neovisnih povjerenstava, kao i stručnjaci iz arapskih zemalja", prema priopćenju.

International Foundation for Election Systems (IFES), međunarodna organizacija koja podržava demokratske tranzicije, također će sudjelovati u organizaciji tog sastanka.

Kanada, koje se protivila američkoj intervenciji u Iraku, spremna je odigrati veću ulogu u nadzoru tih izbora, rekao je u nedjelju kanadski premijer Paul Martin.

Kanada, koja je dodijelila 300 milijuna kanadskih dolara (249 milijuna američkih dolara) za obnovu Iraka, također je isplatila i 16,6 milijuna američkih dolara kao potporu organizaciji izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙