FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupićeva sućut u povodu smrti miljenka kovačićeka

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - U povodu smrti pjesnika iprevoditelj Miljenka Kovačićeka ministar kulture Božo Biškupić poslaoje brzojav sućuti njegovoj obitelji, priopćeno je iz Ministarstvakulture.
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - U povodu smrti pjesnika i prevoditelj Miljenka Kovačićeka ministar kulture Božo Biškupić poslao je brzojav sućuti njegovoj obitelji, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Nakon plodnog i predanog pjesničkog i prevoditeljskog rada, prerano nas je napustio stručnjak za suvremenu američku književnost Miljenko Kovačićek.

Miljenko je budućim naraštajima ostavio brojne prijevode hrvatskih pjesnika Maroevića, Gotovca, Mihalića i drugih te nesebično pridonio razvoju Hrvatskog pjesništva i izvan granica naše domovine, kaže se u brzojavu sućuti.

Miljenko Kovačićek (17. srpnja 1955. - 7. prosinca 2004.)

diplomirao je anglistiku i fonetiku na Filozofskom fakultetu

u Zagrebu, te je radio u Centru za strane jezike Vodnikova u Zagrebu.

Pored prijevoda, Kovačićek je pisao pjesme i objavljivao ih u Forumu, Republici i drugih časopisima, a izdao je i zbirke pjesama "U susret" (1979) i "Beyond the song" (1991). Dobitnik je nekoliko nagrada na književni natječajima.

Pogreb će biti u subotu 11. prosinca 2004. godine u 13 sati na groblju u Samoboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙