FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD ne traže ostavku Kofija Annana

NEW YORK, 9. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države ne tražeostavku glavnog tajnika UN-a Kofija Annana, izjavio je u četvrtakamerički veleposlanik pri UN-u John Danforth.
NEW YORK, 9. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države ne traže ostavku glavnog tajnika UN-a Kofija Annana, izjavio je u četvrtak američki veleposlanik pri UN-u John Danforth.

"Annan radi dobar posao i nas ne smeta da radimo s njim", rekao je Danforth novinarima u sjedištu UN-a u New Yorku.

"Imamo povjerenja u njega i želimo da on nastavi obnašati svoju dužnost. Ali ističemo da je istraga o skandalu vezanom za program "nafta za hranu" vrlo važna i predstavlja 'sjenu' nad ugledom UN-a, u to nema nikakve sumnje", istaknuo je američki veleposlanik.

Kako je kazao, da bi se "uklonila ta 'sjena' potrebna je potpuna i objektivna istraga, bez predumišljaja i potpuna suradnja svih uključenih u istragu".

"Nitko, koliko ja znam nije doveo u pitanje osobni integritet glavnog tajnika", rekao je Danforth. A posebno to nismo učinili mi", dodao je.

Ranije je Danforth u dva navrata na pitanje podržava li Annana odbio odgovoriti, zadovoljivši se samo izjavama da je skandal vezan za program "nafta za hranu" ozbiljan te da istraga treba biti potpuna i transparentna.

"Moje su izjave, čini se, protumačene kao nepovjerenje prema glavnom tajniku i zato sam smatrao potrebnim razjasniti naše stajalište", rekao je Danforth.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙